Close

Virtuele onboarding tijdens de Coronamaatregelen.

 
Laat nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen.
 
Nu de overheid verdere verscherpte maatregelen heeft aangekondigd en het thuiswerken nog actueler gaat worden kunnen wij ons voorstellen dat nieuwe medewerkers niet direct in het bedrijf kunnen worden rondgeleid zoals dat voor de Corona maatregelen het geval was.

 

Maar er is nu goed nieuws.

 

Met een unieke virtuele onboardingtour laat u uw nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen.
Matterport | AA360 | Onboarding
Maar wat is onboarding nu precies?
Onboarding is de eerste stap in een samenwerking tussen een organisatie en nieuwe medewerkers.
Tijdens deze unieke manier van onboarding worden nieuwe medewerkers virtueel verwelkomd, waarbij ze tijdens de virtuele tour alle benodigde informatie krijgen. Het gaat in deze virtuele tour verder dan het wijzen op de juiste werkplek en de koffieautomaat.
De focus ligt op de integratie in de organisatie. Deze integratie zou voor de Corona maatregelen plaatsvinden door persoonlijke begeleiding, waardoor nieuwe medewerkers wegwijs worden gemaakt in de organisatie. Helaas gaat dit nu niet altijd. Daarom is de virtuele onboardingstour nu dé manier voor nieuwe medewerkers om toch snel hun draai te vinden.
 
In de tour kunnen op elke gewenste plaats ‘Mattertags’ worden geplaatst. Bij het aanklikken van zo’n tag wordt een tekst, film, foto, uitleg of een link getoond, zoals: een welkom, de organisatiecultuur, de visie, missie, samenwerking met collega’s en niet onbelangrijk: welke veiligheidsmaatregelen zijn er.
Ook kunnen wij een volledig online onboarding programma voor u maken op ons of uw eigen LMS.
 
Nieuwsgierig geworden en meer weten wat een virtuele onboardingstour of een onboardingsprogramma voor uw organisatie kan betekenen?
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over deze snelle en voordelige oplossing.