Close
Matterport | AA360 | Back to School

Hoe virtuele 3D techniek scholen kunnen helpen om met vertrouwen weer open te gaan en te blijven.

Toen de COVID-19-pandemie zich in het voorjaar van 2020 verspreidde, waardoor scholen over de hele wereld werden gesloten, was de vraag bij iedereen: “wanneer kunnen we weer veilig (her)openen”?
 
Nu, anderhalf jaar later, stellen we nog steeds dezelfde vraag. Niet alleen omwille van de gezondheid van onze kinderen, maar ook vanwege de grote impact die schoolonderbrekingen hebben op leraren, gezinnen en de economie.
Ouders vinden het steeds moeilijker om thuisonderwijs te combineren met huishoudelijke taken,  werk en het algemeen lichamelijk en geestelijk welzijn zonder de voorspelbaarheid en stabiliteit die een schoolroutine biedt.
 
AA360 gelooft dat baanbrekende virtuele 3D-tours een belangrijk middel kunnen zijn om scholen te helpen veilig te (her)openen en open te blijven nu lokale beperkingen zijn en worden opgeheven.
Hieronder geven wij vier redenen waarmee AA360 scholen kan helpen om veilig te (her)openen en/of open te blijven:
 

Planning

Een digitale 3D tour van AA360 is een grote troef voor de ‘COVID-conforme’ planning. De schoolleiding kan gemakkelijk vooraf uitzoeken hoe studenten door gangen lopen, toiletten betreden en verlaten en toegang krijgen tot gemeenschappelijke ruimtes in de plattegrondweergave. Ze kunnen ook klaslokalen en gemeenschappelijke ruimtes configureren, zoals de cafetaria, zodat de zitplaatsen nauwkeurig zijn verdeeld met de meetmodus.

 

Veiligheid

Het is van cruciaal belang dat iedereen begrijpt hoe de nieuwe stroom van de school de COVID-voorschriften volgt en iedereen veilig houdt.

Zodra de school de klaslokalen, de directionele stroom van gemeenschappelijke ruimtes en waar iedereen ontsmettingsstations kan vinden, opnieuw heeft ingericht, kan de virtuele 3D tour worden gemaakt en gedeeld met leerlingen, ouders en de schoolfaculteit om vertrouwd te raken met de nieuwe indeling.
Voor ouders, scholieren  en leraren werkt  het gerustgesteld als ze zien  dat alle mogelijke voorzorgsmaatregelen in de klas en in de gemeenschappelijke ruimtes zijn genomen. Afbeeldingen, links en video’s kunnen aan de 3D-tour worden  gekoppeld om verder uit te leggen wat er is gedaan om de veiligheid te waarborgen.

 

Transparantie

Een virtuele 3D rondleiding geeft iedereen volledig inzicht in hoe de school zal functioneren in de realiteit van het nieuwe normaal in de COVID-wereld.
Bovendien kunnen aanstaande scholieren en ouders de school virtueel veilig bezoeken, waardoor fysieke rondleidingen overbodig zijn en het hele jaar door uren kunnen worden bespaard op schoolrondleidingen.

 

Vertrouwen

Een digitale 3D tour biedt iedereen de informatie die ze nodig hebben om in deze ongekende tijden met meer vertrouwen terug naar school te gaan. Volledige transparantie en zichtbaarheid kunnen helpen om de normaliteit in onze gemeenschap weer te herstellen.

Voor de prijs vanaf € 750,00 heeft u al een volledige virtuele 3D school scan.

 
Bekijk hieronder een voorbeeld van een VR-3D tour in een school